✓ Volledig vergoed ✓ Jouw privacy nog beter geregeld ✓ Betrouwbaar & discreet bezorgd Contact De App Kennisbank Zorgprofessionals
Inschrijven

Medicijn Meester is de erkende online apotheek

   >   Kennisbank  

Erkende online apotheek

Tegenwoordig zijn nepmedicijnen nauwelijks meer te onderscheiden van echte medicijnen. Medicijn Meester wil voorkomen dat jouw gezondheid hierdoor in gevaar komt. Daarnaast loop je ook nog een financieel risico bij niet erkende online apotheken, want de kans is groot dat de medicijnen helemaal niet geleverd worden. Vandaar dat het belangrijk is om het kopen of het bestellen van online medicijnen bij een betrouwbare en erkende online apotheek te doen.

Waar moet een erkende online apotheek aan voldoen?

Online apotheken of websites die medicijnen via het internet verkopen, moeten een Europees logo hebben. Daarnaast moeten zij vermeld zijn op de aanbiederslijst online medicijnen.

Hoe kan ik controleren of de online apotheek erkend is?

Gelukkig is het eenvoudig om te controleren of een online aanbieder van medicijnen betrouwbaar en erkend is. Elk erkend online apotheek moet beschikken over het Europese logo wat hieronder wordt weergeven:

Controleren of de online apotheek erkend is:

Stap 1:
Klik op de Europese logo, als het goed is kom je op de overheidspagina www.aanbiedersmedicijnen.nl uit met de gegevens van de online apotheek.

Stap 2:
Controleer of het naam van het bedrijf en de website link overeenkomen met wat er op de website zelf staat.
Bijvoorbeeld, als je onderin elke pagina van Medicijn Meester kijkt dan zie je staan dat ons bedrijf Vriendschap B.V. heet en de website link van ons is www.medicijnmeester.nl. Als je op het Europese logo klikt, dan zie je dat deze gegevens overeenkomen met wat er op de website van de overheid staat.

Stap 3:
Controleer of de online apotheek geregistreerd is voor de juiste categorie medicijnen.

Hoe controleer ik of de online apotheek geregistreerd is voor de juiste categorie medicijnen?

Eerst moet je weten welke categorieën medicijnen er zijn. Er zijn 4 soorten categorieën waar een online aanbieder van medicijnen voor geregistreerd kan zijn:

1. UR (Uitsluitend Recept):
Hoogste categorie, deze medicijnen zijn uitsluitend op recept verkrijgbaar bij een apotheker of apotheekhoudende huisarts.

2. UA (Uitsluitend Apotheek):
Deze medicijnen zijn uitsluitend bij een apotheker of apotheekhoudende huisarts te verkrijgen.

3. UAD (Uitsluitend Apotheek en Drogist):
Deze medicijnen zijn alleen bij een apotheker, apotheekhoudende huisarts of drogist te verkrijgen.

4. AV (Algemene Verkoop):
Deze medicijnen zijn zelfzorggeneesmiddelen die algemeen verkrijgbaar zijn.

Als je receptplichtige medicijnen online wilt kopen of bestellen dan moet een erkende online apotheek geregistreerd zijn voor de hoogste categorie, namelijk voor UR. Medicijn Meester is geregistreerd voor deze categorie en dat betekent automatisch dat wij ook geregistreerd zijn voor de categorieën UA, UAD en AV. Dus je kunt met een gerust en veilig gevoel bij Medicijn Meester je medicijnen online bestellen!

Wil je meer informatie over online aanbieders van medicijnen?

Voor meer informatie over het kopen van online medicijnen kun je de volgende website van de rijksoverheid raadplegen.

Via ons inschrijfformulier kun jij je direct inschrijven bij Medicijn Meester. Het invullen van je gegevens duurt maar een paar minuten en vervolgens regelen wij verder alles voor je. Ook natuurlijk de verdere afhandeling met je vorige apotheek en je huisarts. Wil je ook gebruik maken van al dit gemak? Klik dan hier.

Inschrijven →
Algemene voorwaarden Privacyverklaring Disclaimer