✓ Volledig vergoed ✓ Jouw privacy nog beter geregeld ✓ Betrouwbaar & discreet bezorgd Contact De App Kennisbank Zorgprofessionals
Inschrijven

Vergoeding medicijnen

    >   Kennisbank   >   Vergoeding medicijnen  

Worden mijn medicijnen vergoed door de zorgverzekeraar?

Over het algemeen wordt een medicijn op recept bijna altijd vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het basispakket. Het is wel belangrijk om te weten dat je de eerste 385 euro zelf moet betalen omdat je een verplicht eigen risico hebt, dit geldt overal! Wil je voor een specifiek medicijn wat je gebruikt weten of dit vergoed wordt, dan kun je dit opzoeken via Medicijnkosten.

Worden mijn medicijnen vergoed via Medicijn Meester?

Uiteraard, wij werken samen met alle zorgverzekeraars. Als je medicijnen vergoed worden door de zorgverzekeraar, dan declareren wij de kosten direct bij je zorgverzekeraar. Zo heb jij verder geen gedoe met het indienen van declaraties.

Welke merken medicijnen worden vergoed via Medicijn Meester?

Je zorgverzekeraar bepaald over het algemeen welk merk wij aan je mogen afleveren. Op deze wijze zorgen de zorgverzekeraars ervoor dat de zorgkosten niet te hard blijven stijgen. Wil je bijvoorbeeld van een bepaald medicijn zelf bepalen welk merk je wilt? Neem dan even contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Je kunt ook een berichtje via Whatsapp sturen!

Krijg ik Medische Noodzaak vergoed via Medicijn Meester?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden inmiddels een Medische Noodzaak recept. Aangezien wij met alle zorgverzekeraars samenwerken, wordt een Medische Noodzaak ook vergoed via Medicijn Meester. Dit geldt dus niet voor alle zorgverzekeraars en ook niet voor alle medicijnen. Wil je zeker weten of je Medische Noodzaak vergoed wordt via ons, neem dan even contact met ons op en dan beoordelen wij dit direct voor je. Je kunt ook een berichtje via Whatsapp sturen!

Wil je nog meer weten over de vergoeding van je medicijnen?

Kijk voor algemene regels omtrent de prijs en vergoeding van medicijnen op Apotheek.nl. De prijs en vergoedingsstatus per medicijn kun je het beste vinden op Medicijnkosten.nl.

Inschrijven →
Algemene voorwaarden Privacyverklaring Disclaimer